12.02.23, 20:22
Góralska kuchnia na widelcu Macieja Nowaka w ramach ferii zimowych w Gazecie Wyborczej
Redakcje „Gazety Wyborczej" towarzyszą czytelnikom podczas zimowego wypoczynku w ramach akcji Ferie 2023. W 30 serwisach lokalnych Wyborcza.pl znajdą się dodatkowe reporterskie relacje z miejsc popularnych wśród turystów. 13 lutego br. rozpocznie się także specjalny cykl recenzji kulinarnych Macieja Nowaka, poświęconych zakopiańskim restauracjom i góralskiej kuchni.
Maciej Nowak, znany z recenzji kulinarnych publikowanych w „Gazecie Stołecznej", wyruszył w lutym na Podhale. Termin wizyty był nieprzypadkowy - trwają ferie zimowe, a 11 lutego na wypoczynek ruszyły m.in. mieszkańcy Mazowsza. Zakopane i Podhale to jeden z najchętniej wybieralnych przez warszawiaków kierunków wyjazdów.
„Góralska gastronomia, podobnie jak góralska muzyka, ma w niektórych kręgach i bańkach nienajlepszą opinię. Mnie w trzy dni udało się pokonać ten stereotyp, znalazłem pod Tatrami miejsca rzetelne, do których zapraszam z przekonaniem, że nie sprawią zawodu. Są to knajpy bardzo różne stylistycznie i cenowo. Od tych, gdzie licznik szybuje wysoko, nawet nie jak Rysy, ale Mont Blanc, po swojskie miejscówki z żarciem od serca i w umiarkowanych cenach. Wrócił mi apetyt na Zakopane!” - mówi Maciej Nowak.
Zakopiańskie recenzje kulinarne Macieja Nowaka będą się ukazywać w serwisie Zakopane.Wyborcza.pl codziennie od 13 do 17 lutego br. Cyklowi publikacji towarzyszy kampania wizerunkowa prowadzona w serwisach Wyborcza.pl i na profilach „Gazety Wyborczej" w mediach społecznościowych.
Maciej Nowak przez 20 lat dzielił się z czytelnikami „Wyborczej" swoją pasją i wiedzą o gastronomii. Po przerwie, w kwietniu 2022 r. powrócił na stołeczny szlak kulinarny i od tego czasu ponownie regularnie recenzuje dla „Wyborczej" najbardziej znane i wyjątkowe warszawskie restauracje. Jego felietony ukazują się co piątek w „Tygodniku Warszawa" oraz na Warszawa.Wyborcza.pl, a recenzowanym lokalom Maciej Nowak przyznaje oceny w postaci „stoliczków".
Ferie w serwisach Wyborczej
Wszystkie redakcje lokalne „Gazety Wyborczej" towarzyszą czytelnikom podczas wypoczynku zimowego od początku ferii. Reporterskie relacje z terenów najbardziej obleganych przez turystów publikowane są codziennie w 30 serwisach Wyborcza.pl. Dziennikarze „Wyborczej" rozmawiają z przyjezdnymi, opisują ceny i warunki wyjazdów, na własnej skórze sprawdzają też, jak wypoczywa się w kurortach.
kierowniczka/kierownik działu PR
Teatr Dramatyczny im. Gustawa Holoubka | Warszawa
Przejdź do ofertySpecjalista ds. promocji czasopism naukowych
Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie | Warszawa
Przejdź do ofertyDo zdobycia jeden egzemplarz książki.
Zapraszamy do współpracy. Cena dodania do katologu od 149 PLN netto.
21-22.09. 2023 r., Rzeszów.
Komentarze