18.07.20, 09:00
Kuchnia Jakubiaka w Radiu Gdańsk
Tomasz Jakubiak – kucharz i dziennikarz kulinarny, gospodarz programu „Jakubiak lokalnie” w Kuchnia+, wraz z dziennikarką Eweliną Potocką zabierze słuchaczy Radia Gdańsk w kulinarną podróż po świecie. Nowa audycja „Kuchnia Jakubiaka w Radiu Gdańsk” pojawiać się będzie w każdy wakacyjny piątek po godz. 16.00.
Radio Gdańsk na okres wakacji przygotowało audycję kulinarną z udziałem Tomasza Jakubiaka. „Cały projekt powstał dosyć niedawno. Spotkaliśmy i zaczęliśmy rozmawiać o podróżach. O tym, co by można było wspólnie pogotować. No i jakoś tak od słowa do słowa postanowiliśmy zrobić wycieczkę kulinarną po całym świecie. Wspólne gotowanie, wspólne rozmowy i wspólne biesiadowania po gotowaniu. Z całą przyjemnością powtórzyłbym to wszystko jeszcze raz. Oj tak. Aż mi ślinka pociekła jak sobie przypomniałem ile tu powstało pysznych i smacznych rzeczy” – mówi Tomasz Jakubiak.
„Czegoś takiego w audycji kulinarnej w Radiu Gdańsk jeszcze nie było. Podróże kulinarne z osobowością. Oddaliśmy palmę pierwszeństwa Tomkowi, który zwiedził kawał świata, a teraz podczas gotowania opowie o tych smacznych podróżach. Mamy nadzieję, że Słuchacze to docenią. Mimo tego, że to radio, czyli mówimy o czymś, czego nie można zobaczyć to w tym przypadku wyobraźnia będzie bardzo mocno pracować. Dla tych, którzy lubią jednak patrzeć jak Tomek gotuje mamy niespodziankę. Całe to nasze gotowanie będzie można również obejrzeć na naszej stronie internetowej” – dodaje Ewelina Potocka, dziennikarka Radia Gdańsk.
Audycja „Kuchnia Jakubiaka w Radiu Gdańsk” będzie emitowana w każdy wakacyjny piątek po godz. 16:00 na antenie Radia Gdańsk oraz na stronie internetowej. Cały cykl liczyć będzie dziewięć odcinków zrealizowanych w całości w Radiu Gdańsk.
Partnerami audycji są: Restauracja Taco, Gadus, Przetwórstwo Mięsne Lis oraz Jaguar Gdańsk.
Do zdobycia jeden egzemplarz książki.
Zapraszamy do współpracy. Cena dodania do katologu od 149 PLN netto.
Komentarze