07.09.10, 19:03
Regionalne przepisy razem z Gazetą Wyborczą
Od 8 września br., co środę do całego nakładu „Gazety Wyborczej” będą dołączane zeszyty przedstawiające polską kuchnię regionalną.
Od 8 września br., co środę do całego nakładu „Gazety Wyborczej” będą dołączane zeszyty przedstawiające polską kuchnię regionalną.
Cykl składa się z czterech części zawierających sprawdzone przepisy na dania z takich regionów Polski, jak m.in.: Kaszuby, Mazury, Podhale, Śląsk, Wielkopolska czy Małopolska. Pomysły na potrawy opatrzone są komentarzami o historii oraz o kulturze kulinarnej regionów. Czytelnicy "Gazety" dowiedzą się m.in. jak przyrządzić kluski czarne ze Śląska, kaszubski hylyng, mamałygę z Małopolski czy lubelską prażuchę.
Zeszyty podzielone zostały na cztery tematyczne części – 8 września ukaże się wydanie „Polska je ziemniaki”, 15 września - „Polska je mięso, drób i ryby”, 22 września – „Polska je mąki i kasze”, a 29 września – „Polska je warzywa, grzyby i owoce”.
Wydanie "Gazety" z dodatkiem wspiera kampania promocyjna prowadzona w stacjach telewizyjnych (stacje ogólnopolskie oraz tematyczne), internecie (Gazeta.pl) oraz autopromocja w "Gazecie Wyborczej", jej dodatkach oraz bezpłatnym dzienniku "Metro". Kreację kampanii przygotowała agencja JIS Advertising, za zakup mediów odpowiadał Starlink.
Komentarze